Wie zijn Wij?

Wie zijn wij en wat doen we?


Aan de hand van een aantal veel gestelde vragen over het kopen van een woning in Spanje, vertellen wij u hier meer over onze activiteiten. Indien u op zoek bent naar een eigen woning in Spanje kan deze informatie u goed van pas komen. Echter, mocht u een andere vraag hebben, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen: willy@willyroks.nl.

1. Wat zijn de voordelen om via Mi Casa Willy Roks een huis te kopen?
Gebaseerd op onze vele jaren ervaring met onroerend goed aan de Costa Blanca hebben wij uitstekende contacten opgedaan met bouwondernemingen, huiseigenaren, banken, etcetera. Door middel van dit netwerk van goede contacten zijn wij in staat een woning voor u te vinden die aansluit bij uw individuele wensen en behoeften. Wij kunnen u een breed aanbod van woningen aanbieden. Kijkt u bijvoorbeeld eens op deze website.

2. Hoe kan ik een Spaanse woning financieren?
Spaanse hypotheken zijn doorgaans relatief eenvoudig te verkrijgen. Echter, wij willen u erop wijzen dat Spaanse banken alleen geld uitlenen voor reeds bestaand (gebouwd) onroerend goed. Dit betekent dat indien u een woning wilt kopen die nog niet gebouwd is (dit is een tamelijk bekend fenomeen in Spanje aangezien de vraag naar onroerend goed dermate groot is dat de oplevertijd soms meer dan een jaar op zich kan laten wachten) u op een andere wijze de financiering dient te regelen, daar u verplicht bent 50% aan te betalen vier tot zes weken na de ondertekening van het contract.

Als richtlijn kunt u aanhouden dat banken ongeveer 50% van de waarde van het onroerend goed aan u uitlenen gedurende een periode van 10 tot 15 jaar. Dit percentage kan mogelijkerwijs hoger zijn afhankelijk van uw persoonlijke financiële situatie. Wij raden u een onafhankelijk financieel advies sterk aan.

3. Wat gebeurt er zodra ik besluit een woning te kopen?
Indien u besluit over te gaan tot de aanschaf van onroerend goed in Spanje, zult u geïntroduceerd worden aan een advocaat die u het gehele aankoopproces uitlegt en tevens zijn tarieven aan u kenbaar maakt. U zult ook een Spaanse bankrekening moeten openen. Wij raden u aan om een bankrekening te openen waarop u kunt internetbankieren en/of telebankieren. U dient namelijk water, elektriciteit en gemeenschappelijke lasten te betalen, en een en ander is eenvoudiger te realiseren vanuit huis met bijvoorbeeld internetbankieren.

Logischerwijs dient u een contract te ondertekenen betreffende uw toekomstige eigendom. Op het moment van ondertekening zult u een niet restitueerbare aanbetaling moeten voldoen en met de andere partij een overeenstemming bereiken met betrekking tot de data van de resterende toekomstige betalingen. In geval van nieuwbouw is dit het goede moment om aan te geven wat uw persoonlijke wensen zijn ten aanzien van veranderingen aan uw woning.

U zult tevens de notaris bezoeken tijdens het aankoopproces dikwijls onder begeleiding van een advocaat. De functie van de notaris is om het gehele juridische proces te overzien en te controleren. U zult altijd een notaris bezoeken wanneer contracten ondertekend worden voor de overdracht van onroerend goed, het registreren van een testament en het verlenen van een volmacht aan uw advocaat om deze voor u tekeningsbevoegd te maken. Wij willen u eraan herinneren dat u voor het verkrijgen van diverse officiële documenten een aantal recente kleuren pasfoto`s nodig heeft (bijvoorbeeld bij het verkrijgen van een NIE - numero de extranjero- nummer).

4. Wat zijn de additionele kosten verbonden aan de aanschaf van Spaans onroerend goed?
De kosten verbonden aan de aanschaf van uw woning zijn normaliter ongeveer 10% van de waarde van uw woning. Dit betreft alle juridische onkosten (met name de kosten van uw advocaat), de notaris, overdrachtsbelasting (7%), en een aantal andere uitgaven.

5. Wij willen sinds enige tijd een woning in Spanje kopen en hebben gemerkt dat de prijzen redelijk snel stijgen. Wij zijn niet in staat om de eerste maand een woning aan te schaffen. Is er een mogelijkheid om de prijsstijgingen tegen te gaan?
Ja, er is een mogelijkheid. Als u eenmaal een geschikte locatie en woning heeft gevonden bij een nieuwbouw project kunt u door middel van het ondertekenen van het contract en het betalen van een borgsom ter waarde van € 3.000,= de prijs vaststellen. Alle nieuwbouwprojecten worden gekenmerkt door gefaseerde betalingen; de tweede betaling dient doorgaans voldaan te worden 30 dagen na reservering. Normaliter (hoewel een en ander afhankelijk is van de regio) is dit 40% - 50% van de waarde van de woning. De eindbetaling hoeft u pas te voldoen bij oplevering. Prijzen kunnen zeer snel stijgen in Spanje en een woning die u onlangs gezien heeft, kan reeds verkocht zijn of in prijs gestegen. De prijs is niet gegarandeerd totdat de contracten ondertekend zijn en de borgsom betaald is. Wij raden u aan om onze up-to-date interpagina regelmatig te bezoeken, zodat u precies op de hoogte blijft van alle actuele prijsontwikkelingen.

6. Wij willen graag onze woning gebruiken als vakantieverblijf en het verhuren tijdens onze afwezigheid. Is dat mogelijk?
Ja, dat is mogelijk. Daar Spanje een zeer populaire vakantiebestemming is, wordt deze methode dikwijls gebruikt om grotendeels de kosten van een woning (zoals elektriciteit, gas, water, etc.) te dekken. Doorgaans zult u er zelfs een en ander aan overhouden. Zodra u een beslissing heeft gemaakt ten aanzien van de door u gewenste woning, zullen wij u zo goed mogelijk adviseren inzake de verhuurmogelijkheden.

7. Zijn bezichtigingsreizen de beste manier om onroerend goed in een bepaalde regio te verkennen?
Op basis van onze ervaring met bezichtigingsreizen antwoorden wij deze vraag positief. U wordt begeleid door een persoon die de regio uitstekend kent en die afhankelijk van uw wensen precies kan tonen waarin u geïnteresseerd bent. Tevens is deze persoon goed op de hoogte van de meest interessante locaties, woningen en projecten. Zelfs als u er de voorkeur aangeeft om op eigen gelegenheid te reizen, ook dan kunnen wij u één of twee dagen rondleiden. U zult merken dat u met een geschikte gids meer woningen in enkele dagen kan bezichtigen dan u in een week op eigen gelegenheid. In het verleden zijn er klanten naar ons kantoor gekomen na enkele weken doorgebracht te hebben in de door hen gewenste regio zonder de juiste woning gevonden te hebben. Zij blijken dagen achtereen rond te rijden zonder daadwerkelijk de woning te vinden waar zij naar op zoek zijn. Het zal blijken dat na een bezichtigingsreis van enkele dagen u heeft gezien wat u wilde zien. Bovendien zullen wij u rondleiden zonder ook maar enige verkoopdruk op u te leggen. Onze lange termijn reputatie vormt een essentieel onderdeel van onze bedrijfsstrategie en daarbij past in onze visie enkel en alleen vrijblijvend, onafhankelijk en gedegen advies.

8. Wij hebben gehoord dat het Spaanse juridisch systeem behoorlijk ingewikkeld is. Kan uw organisatie hierin begeleiden?
Het Spaanse juridische systeem is behoorlijk verschillend ten opzichte van andere Europese landen. Wij garanderen u dat wij u zullen voorzien van al het noodzakelijke juridische advies (mogelijkerwijs in samenwerking met onze locale advocaat). Tevens zullen wij u te woord staan in de taal die u wenst. Onze medewerkers spreken diverse talen.

9. Wij hebben zorgwekkende verhalen gehoord met betrekking tot Spaanse bouwbedrijven. Wat is de kwaliteit van de woningen?
Het is waar dat in het verleden de kwaliteit van een aantal bouwondernemingen te wensen overliet. Echter, wij selecteren onze bouwondernemingen zorgvuldig op o.a. kwaliteit en betrouwbaarheid opdat wij u gegarandeerd een excellente woning kunnen aanbieden. Wij raden u aan om op deze website de foto´s van ons uitgebreide huizenaanbod te bekijken. Deze bieden u vast een eerste indruk van de kwalitatief uitstekende woningen die wij u aan kunnen bieden.