Los Alcázares

Los Alcázares is een klein typisch Spaans stadje, waar de Spanjaarden zelf ook nog op vakantie gaan. In het centrum bevinden zich gezellige Spaanse winkeltjes en tapasbarretjes. Los Alcázares is bekend om de badhuizen met lange vlonders, die de zee inlopen en door de Arabische koningen verkozen werden voor hun zomerpaleizen.

Los Alcázares ligt in de ronding van de kust van de Mar Menor (kleine zee). Vanuit Los Alcázares is het mogelijk om tripjes maken naar de verschillende eilanden in de Mar Menor.

Mar Menor is het grootste natuurbad ter wereld en een waar paradijs voor alle soorten watersport. Deze omgeving is door de Wereld Gezondheid Organisatie uitgeroepen tot een van de gezondste gebieden ter wereld.

Op een steenworp afstand van Los Alcázares bevinden zich de plaatsen San Pedro del Pinatar en Lo Pagán die samen met de plaats El Mojón het natuurpark Parque Regional de las Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar omsluiten. In Lo Pagán vindt men de beste geneeskrachtige openluchtmodderbaden, die aanbevolen worden voor alle soorten huidaandoeningen en vormen van reumatiek. Het is aan te bevelen om deze modderbaden te combineren met zoutwaterbaden, die men kan nemen in

de Mar Menor. De Mar Menor is de ondiepe binnenzee met kristalhelder water met een belangrijke therapeutische waarde, en kilometers lange witte zandstranden. Deze binnenzee wordt gescheiden van de Middellandse Zee door de smalle landtong van 22 kilometer lang, genaamd La Manga(een exclusief stukje paradijs tussen 2 zeeën). Men kan de Mar Menor zien als een openluchtkuuroord omdat, door de uiterst hoge concentraties van minerale zouten en jodium en de inwerking van de sterke zonneschijn, er een zeer gezond klimaat is ontstaan. Dit gebied staat goed bekend bij watersportfanaten vanwege de weinige golven en stromingen in de Mar Menor.

Ook voor kinderen biedt het rustige en ondiepe water (max. 7 meter diep) een aangenaam zeevertier.