Calpe

Calpe is een oud vissersdorp, met als herkenningspunt de enorme, steile rotspunt Peñon D'Ifach. Een bekende bezoeker, die erg onder de indruk was van dit markante natuurschoon, was Ernest Hemmingway, rond het jaar 1830. U kunt de rots beklimmen als u wilt en heeft vanaf de top een werkelijk fabuleus uitzicht! Rond de 14e tot de 17e eeuw maakten piraten de kust in dit gebied onveilig. Het kwam regelmatig voor dat de bewoners de bergen achter de kust in moesten vluchten!

Het badhuis Baños de la Reina is een van de oude Romeinse ruïnes die eraan herinneren dat Calpe al heel oud is. In het voormalige stadhuis is tegenwoordig een archeologisch museum gevestigd. Het is gelegen in de oude Moorse wijk El Arrabal. Hier zijn ook de restanten van de stadswallen te bezichtigen en een kerk in Gotische stijl. In het zuidelijk deel van Calpe ligt het strand Arena- Bol en aan de noordelijke kant het strand Fossa-Levante.

Voor diverse watersporten, zoals zeilen of duiken, kunt u in meerdere plaatsen terecht. Bijvoorbeeld aan de haven van Calpe bij Club Náutico of in de Club Náutico Puerto Blanco, maar ook in de Club Náutico Les Bassetes. Vanaf juni tot september kunt u rondvaarttochten maken langs de kust tot Benidorm. De golfers onder ons kunnen terecht bij de Club de Golf Ifach. Een 9- holes golfbaan in de gemeente Benissa. U heeft op deze golfbaan uitzicht op de Peñon D'Ifach.

Feest viert men in Calpe van 1 tot 9 augustus, tijdens de Virgen de las Nieves. Er is dan een groot volksfeest met processies en vuurwerk. Tijdens het stadsfeest van de Santí­simo Cristo del Sudor vertolkt men de gevechten tussen de Moren en de Christenen. Dit feest duurt van 21 tot 25 oktober.