La Manga

Het langgerekte vakantieoord La Manga ligt op een lange, smalle landtong van 22 km lengte, die de Middellandse zee scheidt van het Mar Menor (Kleinere Zee). Dit is een grote lagune met mooie stranden, waar de watertemperatuur 's zomers wel 5 graden warmer kan zijn dan die van de Middellandse Zee.

Aan het begin van de 20ste eeuw kwamen de eerste toeristen hier kuren in het mineraalrijke water. Vooral in de oude badplaatsen Santiago de la Ribera en Los Alcázares. Tegenwoordig wordt dit plaatsje door vele toeristen bezocht en ook vele Spaanse gezinnen komen hier jaarlijks terug. De woningbouw doet hier zijn intrede maar door de grote natuurgebieden rondom en het Mar Menor voor zich zal dit altijd een mooie locatie blijven.

Het Mar Menor telt vijf eilanden, waarvan de grootste het Isla Mayor is. De oude zoutpannen van Lo Pagán, vlakbij San Pedro del Pinatar, zijn uitgeroepen tot natuurreservaat. U vindt hier zo'n 800 hectare ongerept, beschermd natuurgebied! Ook zijn er diverse natuurparken waar u heerlijk kunt wandelen en kunt genieten van de mooie flora en fauna.