Altea

Altea is gebouwd op een berghelling, met uitzicht op een prachtige, grote baai. De Moorse invloeden zijn nog duidelijk zichtbaar in het witte centrum van het stadje. Op het plein bij de kerk Virgen del Consuelo, komen de mensen vaak samen om gezellig wat te praten en te lachen met elkaar, of om de bedrijvigheid gade te slaan. 's Zomers is er op het kerkplein dagelijks een soort ouderwetse hippiemarkt, Mostra d'Artesania. Altea is een pittoresk stadje, wat ook de reden is dat er zoveel kunstenaars naar toe trekken.

De prachtige kerk, de weidse baai en alle mooie kleine steegjes zijn de moeite waard om op een doek vastgelegd te worden! De tweede kern van Altea en tevens de oudste, Altea La Vieja, ligt op ongeveer 3 km van de kust en is al even wit als het kunstenaarsstadje. In het Museo Navarro Marrón kunt u verschillende kunstwerken bekijken. En in de vele galeries kunt u diverse kunstwerken tot uw eigendom maken. U kunt diverse watersporten beoefenen in de jachthaven Campomanes en in de Club Náutico van Altea. Voor de golfliefhebbers ligt er aan de voet van de Serra de Bèrnia een 9 holes golfbaan, Golf Don Cayo, met uitzicht op zee. Deze golfbaan is gelegen in de Urbanización Sierra de Altea Golf.

Houdt u van wandelen dan is de route van het Playa de l'Albir naar de vuurtoren een mooi pad om te lopen. Maar ook Serra de Bèrnia is een mooi wandelgebied. Altea kent in de nabije omgeving diverse stranden. Allereerst het Playa de l'Albir, tussen Altea en l'Alfá¡s del Pi. Een wit kiezelstrand met prachtig helder water. Dit strand gaat over in het Playa Cap Blanch, dat doorloopt tot de vissers- jachthaven. Onder het plaatsje ligt het Playa La Roda. Wanneer u aan de andere kant van de Riu Algar komt, ligt er bij Cap Negret een werkelijk prachtig stukje kust, nog geheel ongerept! Het Playa de L'Olla kent een goed eettentje ( chiringuito) El Cranc. Van 24 tot 27 september is er de viering Moros y Christianos. Een groot straatfeest met mooi uitgedoste Christenen en Moren. In L'Olla d'Altea wordt van 12 tot 14 augustus vuurwerk afgestoken, zowel vanaf het water als vanaf het land.