Guardamar del Segura

Guardamar dankt zijn mooie en levendige omgeving door de prachtige duinen, die Guardamar eigenlijk hebben geschapen. Deze duinen worden gevormd van zand zowel uit de zee als uit de rivier de Segura. Guardamar's strategische positie op een heuvel over de Vega Baja maakt het stadje een ideaal woonoord voor de verschillende mensen die in dit deel van Spanje wonen. Vandaag de dag is dit gebied een 850 hectare tellend dennenpark, wat door de Spaanse regering is uitgeroepen tot een beschermd natuurgebied. Het park "Reina Sofí­a" biedt een goede plek om te wandelen tussen de prachtige flora en fauna.

De 15 kilometer lange kuststrook met fijne zandstranden teamen met de palmbomen en zeer oude bomen creëren een Mediterraan park, perfect in harmonie met fonteinen en vijvers waar verschillende diersoorten leven. Guardamar is een uitstekende plaats om permanent te verblijven. Alle nodige voorzieningen vindt u in de nabije omgeving. Guardamar kent een leuk centrum waar mensen samenkomen en waar allerlei activiteiten plaatvinden. De restaurantjes bieden u hier overheerlijke, verse garnalen en natuurlijk de rijstmaaltijden zoals "paella", de trots van de keuken van Alicante.

De stranden " Playa Centro" en "Playa Roqueta" zijn het drukst bezocht. Andere stranden zoals "Playa Moncayo" en "Playa Los Tusales" zijn minder druk. Alle stranden zijn prima toegankelijk en worden dagelijks onderhouden. U kunt in deze omgeving ook kameelrijden, vissen en allerlei watersporten beoefenen, zoals zeilen, waterskiën, duiken, kanoën, jetskiën etc. Een andere leuke bezienswaardigheid is de "Molino de San Antonio". Bent u nieuwsgierig naar de historische erfenis van Guardamar, dan kunt hier alles over te weten komen en bekijken in het Archeologisch en Etnologisch museum en het gemeentelijk kunstmuseum.